Picture


Jeg har før skrevet om grillspyd (Szaszlyk) på min blog, hvor jeg lavede dem i ovnen, men nu da jeg har fået en Rotisserie, så skulle opskriften da lige afprøves her :0)
Og jeg kan kun sige, at det smagte fantastisk med en god salat og grovflutes til.
 




Jeg har til denne portion
brugt:

1 nakkesteg skåret i skiver
4 dl olie
3 spsk Sweet Sue BBQ fra Mill&Mortar
4 løg
2-300 gr røget bacon
Spyd

Start med at skære og marinere dit kød, det skal gerne stå og trække i 3-4 timer gerne natten over. Dette gøres ved at man blander BBQ krydderi med olien. Jeg har til denne brugt Sweet Sue BBQ fra Mill&Mortar. 

Fyld 3/4 rør op med kul og start dem op.

Kom det marinerede kød på spydet, dernæst bacon, og løg. Gentag indtil spydet er helt fyldt op.
Fordel kul i to kulbakker og grill kødet i ca 1½ time mens spyddet roterer heletiden. 

Det er vigtigt ikke at stege det for hårdt, da kødet ellers vil blive tørt og kedeligt. Varmen kan reguleres med det nederste spjæld i bunden. 

Picture






Mill & Mortar er et dansk brand, der på ganske får år har skabt stor succes i specialhandlen. De tilbyder kvalitetskrydderier til den kræsne forbruger.

Krydderier fra Mill & Mortar er i en klasse for sig. Når man tager låget af dåsen, kommer der en helt anderledes frisk duft, end der gør på de krydderier man normalt har i køkkenet. 
Den kedelige lugt af gamle krydderier findes ikke her, og krydderiet dufter varmt og som om det er nymalet. Krydderiet kan også  "rubbes" direkte på kødet uden brug af olie.




Leave a Reply.