Picture
Denne her er en del af min store opskriftssamling.

I den ligger der opskrifter lige fra,  Godser,  Slotte,  Kroer, Plejehejm, Internet og Bøger til mine helt egne opskrifter.

Planen er at alle de opskrifter der ligger i den skal ende her på bloggen med billeder :-)

Jeg vil gerne have lavet et opskriftsindex  - men da jeg er ret ny på det felt, ved jeg ikke om det er muligt. Jeg har forberedt et faneblad til formålet- og hvis DU derude ved hvordan jeg kommer videre - så må du meget gerne skrive.

God lørdag derude <3

 
Picture

 I dag skulle vi have ovn-mad og når ovnen var tændt kunne jeg lave også lave en hurtig æblekage til aftenkaffen. Den er billig og nem at lave. Billedet af kagen er inden den har været en tur i ovnen.

Opskriften kommer her:

Smuldredej:
3 dl hvedemel
200 g smør
100 g sukker

Fyld:
1 kg æbler
2 store tsk sukker
2 tsk kanel

Tænd ovnen på 175°, og smør et ildfastfad med smør.
Smuldr mel og smør i en skål. Tilsæt sukkeret og bland det godt sammen. Dejen skal ikke hænge sammen.
Skyl og skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde både og læg dem i det smurte fad.
Bland sukker og kanel og drys det mellem æblerne.
Dæk æblerne til med smuldredejen og bag kagen i ovnen i ca. 45 min.

Tips: Hakkede nødder kan kommes på kagen eller drysses i dejen.
Creme fraiche rørt op med sukker og vanilje er rigtig god hertil.

 
Picture
Jeg skulle til DHL-løb i august. I den forbindelse bestilte vi mad fra slagteren, det skulle bare være rugbrød med en masse lækkert tilbehør- og det blev det!! Vi fik en herlig skinkepate, muuummssss hvor var den bare lækker!! Men prisen var også ret pebret 17,95 pr 100 g!! Det tænkte jeg må da kunne gøres billigere!! Og det kan det.

I Rema1000 kan man købe pålægsrester fra Defco i disse er der forskellige slags pålæg. Der er ikke så mange skiver i disse pakker men det er heller ikke det jeg går efter da skinken skal hakkes.

1 pakke skinke "pålægsrester" fra Defco
1 løg
3-5 dl creme fraiche
5 blade husblas
Peber
Dijon sennep efter smag

Mayonnaise til toppen:
God mayo jeg bruger altid Hellmann´s
1 dl mørk aspic
5 Skiver god landskinke

Læg husblas i blød i koldt vand.
Skinke og løg køres igennem kødhakkeren i gang. Kommes i en skål og der tilsættes creme fraiche, sennep og peber. Massen smages til.
Husblassen knuges for vand, der må godt være lidt væde ved. Og varmes i microovnen til det er smeltet. Ca 30 sec. på fuld knald. Når husblassen er varm og smeltet hældes den hurtigt i skinkemassen og der røres godt til. På denne måde undgår man at husblassen laver lange trevler. Massen hældes i en springform eller noget andet beklædt med husholdningsfilm, og sættes på køl.

I mens laves mayonaise "topping"

3-5 dl god mayo eller hjemmelavet mayo (opskrift på dette kommer senere)røres sammen med 1 dl mørk aspic ( det er det som man burger til at lave sky med) har man ikke det kan man komme 3 blade husblas i.

Skinkepateén tages ud af køleskabet skiver af landskinken kommes på og mayonaise topping hældes ud over. Sættes på køl i 3 timer og serveres til godt brød og til et lækkert pålægsbord.

Skinkepateén smager bestemt ikke dårligt bare fordi man bruger pålæg fra Defco. Slagteren bruger jo også de pålægsrester han har tilovers. Har du en rest kogt hamburgerryg kan dette også bruges. Jeg har med vilje ikke nævnt hvilken fedtprocent cremefraichen havde som jeg brugte- da jeg mener det er en smagssag. Som udgangspunkt bruger jeg 9%, men skal "retten" være mere cremet er det en fordel at bruge 18%.




 
Picture
Opskriften her stammer fra bogen: Forrygende frokost - og jeg må sige at disse lækre pizzaer var forrygende som en let frokost ret.

25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 tsk salt
400g hvedemel

Fyld 1:
1 mozarella kugle
300 g cherry tomater
10 blade frisk salvie

Fyld 2:
50 g kartofler nye i tynde skiver
olie til pensling
2 tsk hel spidskommen
2 tsk nigellafrø.

Serveres med mixed salat
Rør gæren ud i lunkent vand og rør derefter salt og hvedemel i. Ælt dejen godt igennem. Stil dejen til hævning under et fugtigt klæde i 2 timer.
Del dejen i 6 klumper og rul hver dejklumt til en aflang pizza. Fordel på den ene halvdel a fpizzaen tomater ost og salvieblade, og på den anden taglæg kartoffelskiverne, pensl med olivenolie drys med spidskommen og nigellafrø.
Bag pizzaerne i ovnen ved 220 grader i ca. 20 min. Disse pizzaer kan tages med til en udflugt, de skal blot pakkes ned på bagepapiret, men i en åben kurv eller kasse - ellers bliver de bløde.