En anderledes men spændende forret. Det søde går rigtig godt i spænd sammen med det bitre. En forret som ikke skal serveres i store mængder -men er meget delikat.
Den kan med stor fordel laves dagen i forvegen - det bliver den faktisk bedre af. Jeg serverede den for mine "gamle kollegaer" i dag, og de var meget postitivt overrasket. Opskriften er til 4 pers.

4 stk fersk laks
1 mellem fennikel, eller 2 små
2 usprøjtede appelsiner
½ l appelsinjuice
Ca. 3 spsk honning

Fennikel snittes fint, appelsinerne skrælles (HUSK at gemme skrællen)og presses for saften. Skrællen fra appelsinerne snittes fint.
Fennikel og appelsinskrællen koges ved svag varme i saften/ juicen og honningen i ca 30 min, der skal stadig være bid i fenniklen, og saften det koges i skal være meget sød, derfor har jeg angivet mål for honning i ca. da der er meget forskel på hvilken honning man bruger.
Det hele stilles derefter til afkøling. (Lage og fennikel/appelsin)

Laksen dampes i 10 min. i en gryde med lidt vand, citronskiver, 1 dl hvidvin, og 4 laurbærblade. Tages op til afkøling og sættes på køl.

Sennepssovs: ( SKAL laves dagen i forvegen)
2 spsk sennepsfrø
4 dl creme fraiche 18%
1 spsk dijonsennep
Salt & peber

Giv sennepsfrø et opkog i koldt vand tre gange.
Rør creme fraiche med sennepen og tilsæt de kogte frø, smag til med salt&peber og lad det trække til næste dag.

Det er absolut ikke en dressing man skal lave 10 min før gæsterne kommer!! Sennepsfrø suger væden fra creme fraichen i løbet af natten så der kommer "bid" i dem,  og det er det som gør dressingen til denne forret unikt!

Læg en lille håndfuld afdryppet fennikel/appelsin på en tallerken, dernæst laksen og til sidst dressingen. Serveres med en god flute til.

Retten er lidt tidskrævende men - flot, anderledes og super lækker!



Leave a Reply.